Utgitte bøker

 
 

Forstanden vandrer nordpå - Tilstedeværelse i taoistisk livsvisdom

Forfatter: Henrik Mathisen.

FORSTANDEN VANDRER NORDPÅ handler om Tilstedeværelse, eller Nærvær (mindfulness), som livsvei. Hva er Tilstedeværelsens natur? Mindfulness har fått økt popularitet i vesten de siste årene, i hovedsak som en teknikk for stressmestring og for å finne indre ro. I denne boken setter jeg Tilstedeværelse i sammenheng med innsikt og visdom. Hva er Tilstedeværelsen natur? Jeg ser på Tilstedeværelse som en kvalitet evig tilstede i menneskenaturen, uavhengig av kultur og tradisjon.

Jeg har brukt taoistiske visdomsskrifter som inspirasjon. Her finner vi dyp mening, vakre poetiske bilder og humor i skjønn forening. Og det naturnære, vi er Natur. I tillegg skriver jeg om taoismens modell for fem ulike følelsestoner i mennesket, hvordan disse former oss som ulike personlighetslegninger, og at vi derfor har ulike veier til selvinnsikt.

 

ISBN: 9788230335970
Forlag: Agnosco forl. (eget forlag)
Antall sider: 196
Utgitt: 2017
Format: Heftet

Pris: 299 kr

Bruk bestill-knappen nedenfor hvis du ønsker å kjøpe boken direkte fra meg. Du kan også kjøpe den her >>

 

Milarepa - visdom fra Tibets store mester

Oversetter og gjendikter: Henrik Mathisen

Møtet med tekstene om Milarepa gjorde dypt inntrykk på meg. Hans direkte formidling av livsvisdom er frisk og levende. Temaene er de evige spørsmålene som har vært diskutert til alle tider. De henvender seg til menneskenaturen, ikke til tidsepoker, og er derfor alltid like aktuelle. I hans formidling går humor og alvor hånd i hånd.

I tibetansk buddhisme har Milarepa (ca.1052-1135) en helt spesiell plass som en visdomsmester. Han er fortsatt levende i det tibetanske folkets hjerter den dag i dag. Han vandret fra sted til sted, levde av almisser, og mediterte i lengre perioder i fjellhuler. Hans veier gikk utenfor klostersystemet og sosiale konvensjoner. Gjennom indre mening, direkthet og metaforer som vekker hjerte inspirerte han andre til indre fordypning. 

Boken består av en samling korte historier som i hovedsak består av dialoger mellom Milarepa og andre som oppsøker han for veiledning, hvor hans kjente vers av visdom kommer til uttrykk.

 

ISBN: 9788282200967
Forlag: Arneberg forl.
Antall sider: 451
Utgivelsesår: 2015
Format: Innbundet

Pris: 299 kr

Bruk bestill-knappen nedenfor hvis du ønsker å kjøpe boken direkte fra meg. Du kan også kjøpe den her >>

 

 

Intervju om boken Forstanden vandrer nordpå

 
 

Intervju om boken Milarepa (lyd)